Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2010 11:59 - Бахмааму и филантропа! Или колко струва девствеността на депутата?!
Автор: diavoli Категория: Политика   
Прочетен: 1412 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.12.2010 15:12


През седмицата окончателно се уверихме, че депутатите са девствени. По-точно не изцяло, а само съвестта им. Коварни журналисти опитаха да ги прелъстят, наточили микрофони, и аха да успеят, но като светнаха камерите, народните избраници се освестиха, нададоха девически писък и побягнаха. Досущ като в латиносериал, където бедна девица се спасява в последния миг от клопката на хитрия господар и разплаква бабите.

Преди обаче да поплачат по накърнената депутатска чест, бабите ревнаха от данък “Колиба”, който справедливо замени данък “Лукс”, както е редно в една бедна държава. Бабите реват, законът се приема, а междувременно половината от 36 поканени депутати търчат да получат по един джиесем за шест хиляди лева от фирма, кръстена на нацисткия военнопрестъпник Клаус Барби.

На пръв поглед провокативните колеги журналисти успяха. Оскверниха избраниците с телефонче - един малко болезнен, но пък новаторски начин за прекрачване от света на невинността в света на греха. Защото, пристъпвайки в храма на парламента, депутатите се кълняха, че като едни същински монаси и монахини ще служат единствено и само на бога, пардон - на народа, и няма да се поддадат на изкушенията на дявола, дори с цената на многомандатния си живот. И наистина устояха.

Ето как стана това: депутатът Дарин Матов обясни, че се пресегнал да вземе скъпия джиесем не заради единия келепир, а защото (внимавайте сега в думите му) щял да продаде луксозната вещ и получените пари да раздаде на сираци. Ей тая човеколюбива постъпка не може да не изтръгне от жалостивата душа на електората един екзистенциален вопъл: Бахмааму и филантропа! Благородно, ваше българоядие, както казваше гениалният поет.

Ето каква била истинската подбуда да хукнат тия 16 избрани сред избраните през работно време на презентация: да презентират своята загриженост към сираците в частност и към осиротелия български народ - в общност. За това бил там и Лъчо Мозъка, само дето не можа да го обясни, за срам на прякора си, затова била и многострадалната Геновева Алексиева, и отдаденият на права и свободи Митхат Метин и прочие идеалисти. Някои от тях премълчаха от скромност, че са искали да подпомогнат потомците на жертвите на Клаус Барби, а други - че са щели да раздадат по една кукла Барби на бедни момиченца. Поради същите подбуди следващия път ще се юрнат на презентация на лимузини или на летящи чинии, ако Доган докара извънземната фирма производител срещу скромен космически хонорар. Ето как депутатите опазиха девствена съвестта си и Цецка с право заяви, че не хвърлят сянка върху работата на парламента. Хвърляха сянка девствените гори на Царя, но след като ги изсече, и там вече е слънчево и просторно.
В някои от нас може да се прокрадне съмнението, че ни правят на маймуни, но то не е основателно. Това е по специалността на Калина, избраниците са замесени от друга кал. Те просто демонстрираха модела за просперитет на една държава: отгоре девствени депутати, отдолу - многократно оправен и прекаран народ. Низини, които лесно се дават, особено на избори, и върхове, които не се дават. Идеален синхрон, макар и малко екзотичен.
Просперитетът ни се накърнява единствено от новината, че интернет вече гъмжи от момичета, които продават девствеността си срещу 6 хиляди лева. Точно колкото струва потенциалното депутатско телефонче. Ето това е недостойна постъпка, будеща съжаление.
И затова в Народното събрание няма тийнейджърки.
За съжаление.

За Вас от Краси Димовски – "Марица"-Пловдив

Крисимир Димовски е един от най-интересните карикатуристи. Той е племенник на Борис Димовски и редактор във вестник "Марица". Краси е основател на култово приложение "Арена"



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: diavoli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 315056
Постинги: 92
Коментари: 233
Гласове: 180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930